お馴染みパッタイ=タイ風米麺の焼きそばですね。手前に有るのはピーナツソース。パッタイに混ぜても良いし、春巻きのたれとしても使えます。This is the famed Pad Thai, fried rice noodles, with peanut sauce in the foreground. You can add the latter to your noodles, and it is also excellent with spring rolls.

マッサマンカリー。最初のグリーンチリではなく赤いチリを使ったらレッドチリペーストになります。それとココナッツミルクやカリーパウダー等で作ります。ピーナツをトッピングしてアクセントに。I also made Massaman (literally ‘Muslim’) curry. You blend red chili paste, coconut milk and coconut powder, and top it off with roasted peanuts.

この他に最初に作ったグリーンチリペーストを用いたグリーンタイカレーも作りました。上々の出来映えです。Here on the left we have Green Thai Curry which I made using the green chili paste (see previous blog post), Masaman on the right. Both went really well.

x

生春巻き。ライスペーパーがヴェトナムのものとは少し違って薄いパンケーキみたいな生地です。先ほどのピーナツソースで。Here are my Spring Rolls. The rice-paper is quite different to the Vietnamese version, the Thai one almost like a thin pancake.

グリーンパパイヤサラダを作っている所。ドレッシングと共にリズミカルに潰して行くユニークなものです。Here I am making green papaya salad, or Som Tam. To blend the dressing and papaya you have to beat out a rhythm with the pestle and spoon. It’s unique – and fun.

デザートとして、黒餅米とマンゴーとバナナのココナッツミルクがけを。For desert we made mango and banana with sticky rice, which is served with warm coconut milk.

さてこの教室、4時間かけて14品目の料理を習う何だかマラソンのようなものでした。皆さんに全てお店出来ないのが残念です!!In the cooking class I learned how to make a total of 14 dishes over an intende 4-hour period. It was a cooking marathon! Sorry I couldn’t show you all the dishes I learned. You’ll have to come round to try them!