今回で4度目となりますが、何せ前回は10数年前となるのでまだあるかどうかもわからなかったこのお店は、チャイナタウンに有ります。おぼろげな記憶のみを頼りに行ってみると…あったあった、有りました!This was my 4th visit, though the last time I ate here was over 10 years ago, so I wasn’t even sure that this gem of a place in Chinatown was still going to be there. I wasn’t even sure I could find it again. And then, there it was! Yeehaar!

看板メニューの絶品フカヒレスープ。味も全然変わらず、昔のまんま。本当においしいこのスープが、800円程で食べられます。It is famed for its brilliant Sharks Fin Soup. The taste hasn’t changed one iota, and the price is a mere 800 yen. It’s so tasty.

ふかひれがゴロリと入ってます。They are extremely generous with their servings.

蟹の炒め物。空芯菜や香菜のグリーンと蟹の赤色の綺麗な事!言うまでもなく味も最高。Crab with water convolvulus (aka Chinese Spinach) and coriander; I love the green and red contrast. What a fantastic smell too. Needless to say, it tastes wonderful.

中にはむっちりとした身が。The crab meat is rich and juicy.

食べながら、メニュに見入ってしまいます。Eating. And checking the menu at the same time!

最後に選んだのがこれ、海老のすり身を角切りパンの衣でまぶしたのを揚げたもの。This was the last dish, ‘Golden Shrimp Balls’, shrimp paste wrapped in croutons, deep fried.

サクサクしてて本当に美味!また、お気に入りが増えました!この店のすごい所は、何を食べてもハズレがない所でしょう!Oh this was SO good, crunchy and tasty. A new favourite! What really makes Mr Lee’s especially amazing is that you can guarantee everything on the menu is fantastic.

ミスター・リーもご健在でした!かなりご高齢ですが店を愛おしそうに眺めていらっしゃいます。次はいつ来る事ができるかな?それまでおじいちゃんも元気でいてね。And Mr Lee was still surviving too! He’s pretty ancient now, but you can tell how much he still loves his place. I don’t know when I’ll be able to come back again. Hope he is still there next time.

これが店の看板と正式名の『海外天』です。ヤワラットエリアのメイン通りを少し入った所、同じくフカヒレで有名な、Scala Sharks Finレストランを100m程東に行った所です。21時閉店です。この看板が目印です。The restaurant’s official name, btw, is Hai Hua Tian and it is right on the main drag in Yaowarat, about 100 meters East of the famous (and far more expensive) Scala Sharks Fin restaurant. It closes at 9pm, btw. Look for this sign: